Меркелова "није била упозната" са песмама на скупу у Загребу

Из кабинета немачке канцеларке Ангеле Меркел, која је присуствовала предизборном скупу ХДЗ-а и ЕПП-а на којем je пуштeнa песмa Марка Перковића Томпсона, тврде да она није била упозната са песмама, као ни са њиховим садржајем.

Загребачка телевизија Н1 затражила је став Меркелове о њеном присуству на скупу на којем je пуштeнa Томпсоновa песмa, а портпарол њеног кабинета каже да она "није била упозната са песмама које ће бити пуштане током страначког скупа у Загребу, као ни са садржајем тих песама".

"Канцеларка Меркел је током своје посете Загребу јасно изразила став у којем се супротставља национализму", навео је портпарол, пренела је Н1.

Меркелова је прошлог викенда у Загребу присуствовала предизборном скупу ХДЗ-а и Европске народне партије, на којем је пуштена песма Марка Перковића Томпсона, певача који у својим песмама глорификује усташтво.

Порука Меркелове да се супротставља национализму и Томпсонова песма попут "Лијепа ли си", изазвали су многе полемике у хрватском друштву, али и немачкој јавности, с обзиром на то да је реч о певачу чији наступи су у више наврата били забрањивани и у Немачкој.

Иначе, Меркелова је на загребачком скупу у хали "Цибона" поручила да је национализам противник који, како је рекла, жели да уништи Европу.

"Наше вредности су то што можемо бити поносни на своју земљу – патриотизам и ЕУ нису у супротности", истакла је немачка канцеларка.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво