Читај ми!

Русија неће против ИС у коалицији коју воде САД

Стални представник Русије при УН Виталиј Чуркин каже да та држава не намерава да ступи у међународну коалицију, предвођену САД, формирану ради бомбардовања позиција Исламске државе.

"Нећемо ступати у коалицију која дејствује без одлуке Савета безбедности УН. Бомбардују територију Сирије без сагласности сиријске владе, без одобрења СБ УН. Колико схватам, у Ираку макар имају сагласност владе. Али у Сирији не", рекао је руски дипломата, преноси Танјуг.

Према Чуркиновом мишљењу, чланице коалиције до сада не могу да схвате које циљеве следе - супротстављање Исламског држави или свргавање власти председника Сирије Башара ел Асада.

"Ми сматрамо да је очигледан приоритет борба против ИС. Међутим, они не могу да изаберу с ким ће се борити, са сиријском владом или са ИС", истакао је шеф руске мисије при Светској организацији.

Русија је јуче преузела на месец дана председавање СБ УН, а Чуркин је саопштио да ће 30. септембра бити одржан кључни догађај председавања - министарски састанак о подршци међународном миру и безбедности, са темама решавања конфликата на Блиском истоку и северу Африке, као и борба против тероризма у региону.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво