Адвокат породица страдалих рудара у руднику "Соко" подноси жалбу Уставном суду

Адвокат породица осморице погинулих рудара у руднику "Соко" у Сокобањи Братислав Стојановић саопштио је да подноси уставну жалбу Уставном суду Србије због повреде права на правичност суђења.

Братислав Стојановић сматра да је прикупљање доказа у поступку пред Основним и Вишим јавним тужилаштвом у Нишу вођено на незаконит начин.

"Није ми омогућено да користим сва процесна овлашћења која се односе на допунско вештачење од комисије Рударско-геолошког факултета, са мојим предлогом да се утврди какво је стање било концентрације метана од почетка рада у трећој смени, критичне ноћи, почев од 23 часа па све до 4", додаје Стојановић.

Предложено је да се укине одлука Вишег јавног тужилаштва у Нишу и предмет врати на поновни поступак или да се породицама исплати одштета због душевног бола у износу од 50.000 евра.

Више јавно тужилаштво три пута је одбацило кривичну пријаву коју је ресорно министарство поднело против руководилаца рудника.

У рударској несрећи 1. априла 2022. године у руднику "Соко" погинула су осморица рудара, док је 20 теже и лакше повређено.

среда, 15. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара