Оставка председника УО Музеја савремене уметности

Професор Факултета ликовних уметности Никола Шуица поднео је оставку на место председника Управног одбора Музеја савремене уметонсти.

Шуица је у образложењу својих разлога за подношење оставке, између осталог, навео именовање в. д. директора Музеја савремене уметности 30. јануара 2020. године.

Тврди да је почетком прошле године Музеј расписао конкурс за радно место директора у свим законским оквирима.

"Професионалне биографије четири пријављене личности које циљају на допринос у раду установе кроз функцију будућег директора Музеја савремене ументности реално су сагледане. УО Музеја, са изузећем мишљења два члана који су инсистирали на продужетку рада в. д. директора С. Накараде, доставио је Извештај описаних одлика четири кандидата на Конкурсу према Министарству културе и информисања, у ишчекивању процедуре од Владе Републике Србије", навео је Шуица.

Како је напоменуо, информација о окончању Конкурса изостаје, и то још пре календарског лета 2019. године, све до именовања новог в. д. директора 30. 01 2020., личности професионалне уметничке биографије и јавног искуства, која није била пријављена на Конкурсу.

Стога, рад Управног одбора сведен је, према његовим речима, на одобравање финансијских средстава.

Сматра да су неразјашњене ситуације и ускраћене могућности УО биле очигледне. "Није се показала озбиљна заинтересованост за решавање наслојених проблема, али и исто тако и сазна правац процедуре као и конкурсни резултат. Овим је обесмишљен рад УО и његове професионалне компетенције", оценио је Шуица.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара