Дан жалости у Нишу због тешке несреће

Након јучерашње саобраћајне несреће у којој је настрадало петоро људи, међу којима и двоје деце, у Нишу је проглашен Дан жалости. У Клиничком центру збринуто је 17 повређених путника, од тога 13 на интензивној нези. Троје путника је у тешком стању.

Градско веће Града Ниша изразило је саучешће породицама страдалих у саобраћајној несрећи код Ниша, а на ванредној седници донета је одлука да се 22. децембар године прогласи Даном жалости на територији Града Ниша.

У Нишком клиничком центру је и даље 17 повређених путника, од тога је 13 на интензивној нези. Троје путника је у тешком стању.

Дежурни доктор Хаџи Бојан Марјановић рекао је за РТС да су пацијенти углавном ноћ провели мирно и да је клиничко стање најтеже повређених задовољавајуће. "Код двоје тинејџера стање је у дискретном побољшању, што не значи да је њихово стање дефинитивно добро", рекао је доктор Марјановић.

Према његовим речима, трећи пацијент је хируршки збринут у току вечери и налази се ван животне опасности.

"Што се осталих пацијената тиче, који су на интензивној нези, њихово стање је задовољавајуће и стабилно", рекао је Марјановић.

Директор Клиничког центра у Нишу Зоран Радовановић је истакао да је Србија одоговорила тешком тренутку. "Показали смо да можемо да помогнемо грађанима Србије и Ниша", истакао је Радовановић. 

На апел Завода за трансфузију јавило се више од 400 Нишлија који су дошли да дају крв, а све их је, како кажу, ујединила ова несрећа.

Доктор Предраг Ђорђевић из Завода за трансфузију у Нишу каже да је за обраду крви од тренутка кад људи дају крв потребно је шест до седам сати.

"Сложићете се да је то дуг период за оног који је повређен или акутно болестан да сачека шест до седам сати, тако да још једном изражавам захвалност", рекао је Ђорђевић.

Прве информације истраге указују да би узрок судара путничког воза, који је саобраћао на релацији Ниш–Прокупље, и аутобуса могао да буде људски фактор, међутим из "Ниш ескпреса" наглашавају да је аутобус био технички исправан, а возач искусан и одморан.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је за РТС да ће више детаља о несрећи која се догодила на пружном прелазу у Доњем Међурову код Ниша бити познато након комплетне истраге 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара