УНС: Зову новинаре на догађај, а не дају им да питају

Удружење новинара Србије (УНС) поручило је Влади Србије да не зове новинаре на догађаје на којима им неће дати прилику да поставе питања.

У саопштењу УНС-а наводи се да су то удружење данас извештачи обавестили да после потписивања Споразума између руководства компаније "Фијат аутомобили Србија" и председника Самосталног синдиката те компаније, којем су присуствовали премијерка Ана Брнабић и министар привреде Горан Кнежевић, нису имали могућност да питају, нити да виде текст споразума.

У позиву из Владе Србије новинарима су, како наводи УНС, најављене изјаве медијима, а после потписивања споразума кратко им се обратила премијерка која је напоменула да нико неће одговарати на додатна питања како се не би угрозио постигнути компромис.

На питање новинара зашто им није послато саопштење са догађаја, већ су присуствовали догађају без права да поставе питања, одговорено је да ће им на питања бити накнадно одговорено.

Новинарима је речено и да текст споразума не могу добити јер је таква корпоративна политика "Фијата".

На питања УНС-а Одељењу за медије председнице Владе зашто новинарима није омогућено да поставе питања, када ће и од кога добити одговоре за које су данас ускраћени, речено је да се могу обратити Влади Србије, Кабинету председника или Владиној Служби за сарадњу с медијима, те да су данас већ одговорили на неколико питања с тим у вези.

"С обзиром на то да је у споразуму који је данас потписан обухваћено све оно што је Влада јуче саопштила, договор свих страна је био да се медијима обрати само председница Владе Ана Брнабић. Уважавајући бројне обавезе свих присутних, који су у претходним данима активно учествовали у преговорима, а о чему је јавност свакодневно била обавештавана пре свега од стране Владе, договорено је да након потписивања изјаву да председница Владе", наведено је у одговору УНС-у.

Брнабићева је данас, након потписивања споразума новинаре обавестила да ће дијалог с радницима "Фијата" бити настављен и то сваког месеца, а највероватније до краја јануара 2018, те да не жели да било ко данас одговара на додатна питања, с обзиром на то да је, како је рекла, направљен добар компромис.

"Не бих волела да се питањима отварају неке теме око којих је постигнут компромис", рекла је премијерка па додала: "Сви ћемо бити на располагању за сва питања у наредном периоду, биће све потпуно транспарентно."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво