Синдикат одбране: Могућ политички мотив протеста

Протест у организацији Војног синдиката Србије, чланови Синдиката одбране Србије нису подржали јер је, како кажу, могуће да је имао и политичке, а не само синдикалне мотиве.

Осим тога, чињеница да војска и полиција излазе на улице Београда да демонстрирају доводи до узнемирења грађана и уноси нестабилност, саопштио је тај синдикат.

Како кажу, иако сматрају да има захтева Војног синдиката Србије који су оправдани, не одобравају начин њиховог деловања, поготово када на улицама Београда "демонстрирају снаге безбедности наше државе".

"То сигурно не доприноси побољшању материјалног положаја припадника војске, а нису искључени ни политички мотиви оваквог окупљања", стоји у саопштењу.

Наводе и да, иако је Министарство одбране прихватило већину захтева Војног синдиката Србије, тај синдикат чланство позива чак и на "укидање Министарства и Генералштаба".

"То је недопустиво и наноси огромну штету систему одбране", сматрају у Синдикату одбране Србије.

Додају да синдикати треба да се баве синдикалним питањима, али да им то не даје право да се својим иступима у јавности питају "ко води извршну политику у Србији, Влада или странци чији се налози беспоговорно извршавају и ако су у супротности са законима и интересима Србије".

Такве изјаве, наводе, улазе у домен унутрашње и спољне политике, а то не постоји ни у једном статуту било ког синдиката.

"Мишљење Синдиката одбране је да наши припадници не подрже протест, јер се представници Војног синдиката Србије нису удостојили ни да, макар формално, ако не директно, затраже подршку, не само од нашег, већ и од осталих синдиката који делују у систему Министарства одбране и ВС", наводи се у саопштењу.

Чланови Војног синдиката Србије одржали су протест у Београду незадовољни што, како тврде, Министарство није прихватило њихове захтеве о побољшању материјалног положаја припадника ВС.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара