Ракић: Незванична објава рата Србима на Косову и Метохији

Приштина најновијим мерама жели да протера сав српски народ са Косова и Метохије, рекао је председник Српске листе Горан Ракић и додао: "Ово је незванична објава рата Србима на Косову и Метохији!".

Горан Ракић је тако реаговао на одлуку Приштине да подигне таксе на робу из централне Србије за 100 процената.

"Уколико се ово лудило не спречи, српски народ неће имати могућности за опстанак на Косову и Метохији, и са нама је готово. Зато тражимо хитну реакцију и помоћ Београда", истакао је Ракић у изјави за јавност.

Председник Српске листе је додао да ће Срби на Косову и Метохији и сами пронаћи начин да се одупру овом насиљу, јер ово је борба за голи опстанак.

"Зато се надамо разумевању, солидарности и подршци читаве Србије", рекао је Ракић.

Политичари и економски стручњаци из централне Србије оцењују да је одлука Приштине да уведе таксе од 100 одсто на робу из Србије ирационалан потез и одмазда за неуспех на гласању за чланство у Интерполу.

Очекују да на одлуку косовских власти реагује пре свега Европска унија. У Европској комисији су, у међувремену, рекли да Брисел спрема реаговање на одлуку Приштине.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво