Вучић на отварању Сајма: Овде смо сви партнери, подељени немамо чему да се надамо

Председник Александар Вучић свечано је отворио 21. Међународни сајам привреде у Мостару, на којем је Србија земља партнер. Истакао је да ће наставити да ради на јединственом тржишту, као и да подељени на ситне државе немамо чему да се надамо у односима са светом. Раније данас Вучић се састао са Бојком Борисовим, а током послеподнева је посетио и Требиње.

13.15 – Након отварања, директорка сајма Далфина Бошњак, Вучић и Човић дали су изјаве за медије. Председник Србије је поручио да ће српски привредници доћи у Мостар и следеће године. "Желимо да покажемо људима колико је ово важно подручје за нас", рекао је Вучић.

12.30 – Вучић са високим званичницима у Мостару обишао национални штанд Србије. На штанду су их дочекали звуци трубе оркестра Дејана Петровића.

11.40 – Председник Вучић је обраћајући се окупљенима рекао да су на сајму сви партнери и да ће наставити да ради на формирању јединственог тржишта.

11.15 – У току је свечаност поводом отварања 21. Међународног сајма привреде у Мостару, којој присуствује и председник Србије.

10.25 – Председник Вучић је на конференцији за новинаре након састанка са Борисовим рекао да би било какав сукоб вратио регион 100 година уназад.

09.40 – Председник Србије Александар Вучић се састао са бугарским премијером Бојком Борисовим.

Председник Србије Александар Вучић боравио је у дводневној посети Мостару, после чега је посетио и Требиње.

На почетку радног дана Вучић се састао са Борисовим, а након састанка који је трајао дуже него што је планирано поручио је да ће Србија учинити све што је у њеној моћи да очува мир и стабилност на Балкану.

Вучић је затим присуствовао свечаности поводом отварања 21. Међународног сајма привреде у Мостару.

Захвалио је Мостарцима на гостопримству и рекао да му је ово четврта година да долази на Сајам привреде у тај град. Истиче да ће, ако буде позван, доћи и следеће године и да се нада да ће бити још више излагача.

Вучић је навео да су на сајму сви партнери, али и да подељени на мале државе немамо чему да се надамо у односу са светом.

Председник ПКС-а Марко Чадеж, који је у Мостару, рекао је за РТС да расте обим укупне трговине са БиХ и да је размена и роба и услуга прешла две милијарде.

"Ово је значајно тржиште за нас, расту и инвестиције српских компанија у БиХ, отварају производне погоне и предузећа", рекао је Чадеж истичући да је сајам у Мостару највећи регионални догађај када је привреда у питaњу.

Вучић је јуче разговарао са хрватским чланом Председништва Босне и Херцеговине Драганом Човићем, са којим се сагласио да је економска сарадња најбољи пут ка очувању мира и стабилности у региону.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво