Посланици сутра настављају расправу о амандманима на законе о образовању

Скупштина Србије завршила је вечерас рад, а сутра ће наставити расправу о амандманима на неколико законских предлога из области образовања, међу којима је и Предлог закона о дуалном образовању. Расправу је, међутим, обележила полемика о модрици коју је јуче задобила Маја Гојковић и полемика о НАТО бомбардовању.

Расправа о укупно 793 амандмана на четири законска предлога почела је јуче, а за два дана размотрено је око стотину амандмана.

Скупштина разматра амандмане и на измене закона о предшколском, основном и средњем образовању и васпитању.

Данашњу расправу је, међутим, обележила полемика о упаду посланика Двери у кабинет председнице Скупштине Маје Гојковић.

Пре расправе о модрици коју је јуче задобила Гојковићева, жустро се полемисало и о бомбардовању 1999. године, након што је Ненад Константиновић из СДС-а тражио да владајућа већина не прича о томе како је претходна власт нешто уништила када знају да су били у влади у време НАТО бомбардовања Србије и када је, како каже, иза те власти "остала пустош 2000. године".

"То је резултат ваше политике", рекао је Констатиновић.

Шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић упитао га је потом да ли је поносан што је као члан Отпора радио против интереса своје земље, добијао новац за постављање локатора, те да ли га је срамота што је у пролеће 1999. "позивао НАТО пакт да што жешће удара по Србији јер ће тако пре пасти Слободан Милошевић".

На наводе Константиновића реаговала је и посланица СРС Вјерица Радета, поручујући да ће у историји бити забележено да су радикали, који су у време бомбардовања били део владе, у њој били да бране отаџбину, а да су "Ђинђићеве демократе и отпораши постављали локаторе и да је Ђинђић позивао на бомбардовање".

У расправу се укључио и Балша Божовић који каже да ДС никада није желела тај сукоб, за који наводи да је много коштао народ и земљу и економију, а да је то заједничко дело "бивших и будућих радикала".

"Док су генерал и војници, док је народ ратовао, гладовао и сносио санкције, гинуо, ви сте куповали станове од једне марке по квадрату, и ваш председник Александар Вучић и Војислав Шешељ и многи други", тврди Божовић.

"Ви сте деведесетих година водили такву политику да сте буквално терали Албанце да се одвоје од Србије, да све раде да би отишли из Србије. Након тога сте потписали Бриселски споразум и свемирска правда је што се сада суочавате ви са овим проблемом и што је вама дошло на наплату све што сте радили 90-тих година", сматра Божовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво