Михајловићева: Моравски коридор један од инфраструктурних приоритета

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић наводи да је потпуно задовољна постигнутим рМинистарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловиц изјавила је да су приоритети Владе Србије завршетак коридора 10 и 11, као и Моравски коридор.езултатима за првих 100 дана рада владе.

Зорана Михајловић је у Крушевцу на представљању 100 дана рада Владе рекла да се о Моравском коридору разговара са кинеском и америчком компанијом, а да је процењена вредност око милијарду евра.

"Никакве одлуке још нису донете. Упоредо са просторним планирањем ради се пројектно-техничка документација, што иначе није случај. Често се чека да се заврши просторни план па се ради документација", рекла је Михајловићева.

Она је додала да је пројекат убрзан колико је то могуће, јер су свесни да без изградње инфраструктуре нема инвестиција.

"Те одговоре ћемо имати средином следеће године", закључила је министарка.

Михајловићева је раније навела да је потпуно задовољна постигнутим резултатима за првих 100 дана рада владе.

"Пустили смо 30 километара модерног ауто-пута пре извесног времена, најдужи мост смо завршили на Коридору 10, посебно сам поносна на мостове Љубовија–Братунац и спајање лукова на 'Жежељу', сада малих, следеће недеље и великих", рекла је Зорана Михајловић.

Истиче да је инфраструктура цивилизација и да без ње нема напретка и инвестиција.

"Волела бих да новац који имамо и та стабилност буџета коју имамо, увек највећим делом можемо да користимо за инфраструктуру, јер људима требају путеви, мостови у ком год се делу Србије налазили", навела је Михајловићева.

Са Министарством одбране очекује наставак сарадње када је у питању аеродром у Краљеву. 

"Што се тиче аеродрома у Краљеву очекујем састанак са Министарством одбране следеће недеље, мислим да се то питање превише одужило као што смо подигли аеродром у Нишу треба то да урадимо и у Краљеву", рекла је Михајловићева и додала да тај аеродром може да има велику важност, пре свега за карго и извоз.

Додала је да не може да прецизира датуме, јер се на пројекту ради и са министарством одбране, али да за месец дана очекује потписивање меморандума и споразума за реконструкцију једног дела писте.

"Када би све ишло по плану, негде крај првог квартала следеће године бисмо могли очекивати авионе на краљевачком аеродрому", рекла је Михајловићева приликом обиласка почетка радова на постројењу за прераду отпадних вода у Трстенику.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво