У алжирској амбасади отворено бирачко место за изборе 4. маја

Бирачко место за парламентарне изборе који се у Алжиру одржавају 4. маја отворено је у Амбасади Алжира у Београду.

"Као и у другим земљама у иностранству, грађани Алжира који живе у Србији, позвани су да изаберу своје посланике у Националној народној скупштини," саопштила је Амбасада.

Алжирским изборним законом предвиђено је да се бирачка места у инострантсву могу отворити 120 сати пре отварања биралишта у земљи, што гласачима у дијаспори омогућава да своју грађанску дужност обаве у најбољим могућим условима, додаје се у саопштењу.

Тако је и бирачко место за изборну јединицу у Србији, на чијем списку је уписано 111 бирача, отворено јутрос а биће затворено 4. маја у 19 сати.

Бирачи ће гласати за једну од 12 листа посланичких кандидата који се боре за два посланичка места резервисана за зону четири (Америка и Европа изузев Француске).

Национална народна скупштина је један од два дома парламента и има 462 посланика са мандатом од 5 година. У њој, алжирску заједницу у иностранству заступа осам посланика, по два из сваке од четири географске зоне.

Ови посланици су задужени да заступају интересе алжирске дијаспоре и решавају њене захтеве и проблеме.

Четири географске зоне су утврђене на следећи начин: две су у Француској (зона један на северу и зона два на југу). Зона три покрива изборне јединице у Магребу, Машреку, Африци и у Азији и Океанији, док зону четири чине дипломатске и конзуларне изборне јединице у Америци и Европи (изузев Француске).

Изборе контролише Независна висока институција за контролу избора, чији су чланови судије и представници цивилног друштва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво