Вучић: Док је све на викању, то је у реду

Ми смо демократска земља и свако има право да буде срећан или несрећан због изборних резултата, поручио је Александар Вучић из Мостара. Вучић је оценио да је председник Томислав Николић све припремио за успостављање авио-линије Београд-Пекинг и изразио уверење да ће он, с тим у вези, моћи да обрадује Србију средином маја.

Премијер и изабрани председник Србије Александар Вучић рекао је, у вези са протестом у Београду, да је Србија демократска земља, у којој свако има право да искаже своје мишљење, и да је то у реду све док је мирно.

"Ми смо демократска земља и свако има право да буде срећан или несрећан због изборних резултата. Замислите када бих ја позвао све своје присталице да идемо да славимо", рекао је Вучић новинарима.

Према његовим речима, ко има времена нека протестује, а он и Влада Србије морају да раде.

Изразио је наду да неодговорност неких политичара који су раније позивали на насиље неће бити реализована.

"Све то док неко изражава став да ли је 'за' или није, док је све на викању, то је у реду и нормално", поручио је Вучић.

Није, међутим, срећан због чињенице да је срушен "Зид плача" испред Народне скупштине и најављује помоћ удружењима са Косова и Метохије да га поново направе.

"Ако буде проблема са финансијама, помоћи ћемо им. То нису ствари којима сам одушевљен", нагласио је Вучић.

На питање о резултатима избора, рекао је да се чекају коначни подаци, али да очекује да ће освојити 56 одсто гласова.

Указао је да долазе резултати са Косова и Метохије, где је добио 80 одсто гласова.

"Николић све припремио за успостављање авио-линије Београд–Пекинг"

Премијер Србије Александар Вучић оценио је да је председник Томислав Николић све припремио за успостављање авио-линије Београд-Пекинг, те изразио уверење да ће он, с тим у вези, моћи да обрадује Србију средином маја.

"Председник Николић је имао добре разговоре у Кини. Мислим да је све припремљено и да ћу са коначном вешћу моћи да обрадујем Србију 14. и 15. маја", рекао је премијер новинарима додајући да за 14. и 15. мај очекује позив председника Кине Си Ђипинга.

Верује да ће у Кину отпутовати као председник владе, али, додаје, можда и као председник Републике, јер, каже, спреман је да се усклади с тим што буде захтевано.

"То је за Србију посета од огромног значаја. Ако кажу да морам да идем као председник, не знам ни сам какви су законски рокови, али знам колико нам је важна та посета и одлука", рекао је Вучић.

Александар Вучић борави у Мостару, где је отворен јубиларни 20. Међународни сајам привреде.

Раније данас, у обраћању новинарима, премијер је напоменуо да је синоћ са хрватским премијером Андрејем Пленковићем дуго разговарао о "Агрокору"

Након разговора са председавајућим Савета министара БиХ Денисом Звиздићем, премијер је рекао да је идеја Јоспипа Броза Тита да се регион повеже - важна.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво