Вучић са Пленковићем о "Агрокору": Ствари отишле предалеко, учинићемо што можемо

Премијер Александар Вучић борави у Мостару где је изразио бојазан да ће "Агрокор" бити веома тешка тема, не само у Хрватској и Босни и Херцеговини већ и у Србији. 

Александар Вучић рекао је новинарима да се плаши да ће "Агрокор" да буде веома тешка тема и у Србији, не само у Хрватској и БиХ. 

Пренео је да је са хрватским премијером Андрејом Пленковићем, на вечери синоћ, дуго разговарао о "Агрокору". 

"Хрватска влада предузима што може, а ми ћемо видети, иако су нам везане руке, шта је то што ми као влада и као земља можемо да учинимо. Плашим се да су ту ствари отишле предалеко и да су биланси 'Агрокора' много лошији него што је било ко могао да очекује", објаснио је Вучић.  

Премијер је рекао да држава није свемоћна, али да ће настојати да се уради све што може да се заштите запослени. 

"Али нисам сигуран да постоји чаробни штапић који би те проблеме решио, нити сам чуо тако могућа решења", указао је Вучић. 

Пренео је да је током вечере било речи и о европском путу свих земаља на Западном Балкану. 

"Разговарало се отворено о свим проблемима који постоје и било би нечасно да говорим о свим детаљима. Било је речи о проблемима у БиХ, али и уопште на Западном Балкану. На вечери се могло видети колико отворених и нерешених питања има", истакао је Вучић. 

Наглашава да само разговорима могу проблеми да се реше и да је то за грађане региона апсолутно најважније.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво