Дачић за РТС: Посета принчевског пара велика част

Британија би требало да покаже већи интерес за регион и спремни смо да будемо партнери на том путу, рекао је шеф српске дипломатије Ивица Дачић на пријему приређеном у част принцу Чарлсу и војвоткињи од Корнвола у Скупштини Србији. Истиче да је посета принчевског пара велика част.

Ивица Дачић је рекао за РТС да није било разговора са представницима Велике Британије у којима српска страна није истакла потребу за доласком британских званичника са највишег нивоа у Србију.

"Ово је велика част за нашу земљу и добра прилика за ресетовање спољнополитичких односа са Великом Британијом, какви су били почетком прошлог века, и тражење заједничког интереса. Велика Британија треба да покаже већи интерес за регион, а не да га препушта другима", рекао је Дачић.

Истакао је да се нада да ће принц Чарлс пренети британском премијеру позив да дође у Србију. 

У Народној скупштини приређен је пријем у част британског принца Чарлсa и војвоткиње од Корнвола Камиле, уз присуство бројних личности политичког, културног и јавног живота, као и представника дипломатског кора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво