Partizan nakon drame osvajač "Žućkove levice"

Košarkaši Partizana odbranili su trofej Kupa Radivoja Koraća, pošto su u finalu savladali Crvenu zvezdu sa 76:74, poenima Lendejla sa linije za slobodna bacanja u poslednjoj sekundi meča. Za najkorisnijeg igrača proglašen je Aleks Renfro.

Sjajno finale Kupa Koraća odigrano je ove godine u Nišu. Utakmica u kojoj je sve vreme vladala rezultatska klackalica ušla je u veoma neizvesnu završnicu, u kojoj se bolje snašao Partizan, odnosno Džok Lendejl, koji je sa linije za slobodna bacanja doneo trofej crno-belima.

Aleks Renfro i Džok Lendejl postigli su po 18 poena u redovima Partizana, dok su se u Zvezdi istakli Beron sa 18, Davidovac i Regland sa po 17 poena. 

Veoma tvrda utakmica, a pogotovo prvo poluvreme igralo se u "Čairu", odbrane su bile na veoma visokom nivou, dok su u napadu obe ekipe imale velikih poteškoća sa distance.

Drugi deo susreta doneo je potpuni obrt. Partizan je stekao najveću prednost na meču od devet poena na krilima Veličkovića, Renfroa i Gagića, a Zvezda je potom počela da pogađa za tri poena i rezultatski se potpuno vratila.

Poslednja četvrtina donela je dosta neizvesnoti. Regland je preuzimao odgovornost početkom četvrtine, dok je Beron fantastičnim šutem za tri konstantno smanjivao prednost Partizana i držao Zvezdu u igri.

Partizan je imao četiri poena prednosti minut i po pre kraja meča, ali je Zvezda do izjednačenja došla dve sekunde pre isteka vremena.

U jednom veoma "divljem" posedu, pet sekundi pre kraja, Dobrić je promašio dva slobodna bacanja, potom Perperoglu je promašio jedan težak šut sa poludistance, ali se lopta odbila do Dobrića, koji je bio sam na ziceru i doneo izjendačenje.

Beron je faulirao Lendejla dve stotinke pre kraja, a Australijanac je bio miran i siguran sa penala.

Partizan je odbranio trofej Kupa Koraća i tako osvojio sedmu "Žućkovu levicu".

Ovako je protekao meč: 

18.55 – Kraj meča, Partizan je osvajač Kupa Koraća. U finalu je savladao Crvenu zvezdu sa 76:74.

18.26 – Kraj treće četvrtine, Zvezda vodi 57:55. Treća četvrtina donela je potpunu promenu ritma utakmice, ali i rezultata. Partizan je na početku deonice stekao najveću prednost na meču u iznosu od devet poena. Davidovac je potom vratio Zvezdu u život, a onda joj dao i prednost sa čak 11 poena u četvrtini. Obe ekipe počele su da znatno više pogađaju sa distance.

18.07 – Nastavljen je meč...

17.52 – Završeno je prvo poluvreme Partizan vodi sa 37:33. Finalni meč za sada karakterišu efikasne odbrane i ne toliko efikasni napadi na obe strane. Partizan za sada stvara prednost na niskom postu, koju donose Veličković i Gagić (šest i osam poena). Zvezda se dosta muči sa distance, pošto je pogodila jednu od 12 pokušanih trojki, a u igri ih održava raspoloženi Regland (osam poena i pet asistencija).

17.22 – Završena je prva četvrtina, Partizan vodi 19:18. Niš je domaćin veoma tvrdog finala za sada. Pogođena je samo jedna trojka (Si), a gotovo svi poeni dolaze iz reketa ili sa slobodnih bacanja. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali je Partizan češće imao prednost.

17.09 – Na polovini prve četvrtine Partizan vodi sa 6:4. Igra se veoma tvrdo, sa malo poena, a svaki za sada je postignut iz reketa.

17.00 – Nakon intoniranja himne Srbije i sudijskog podbacivanja, počelo je finale Kupa Koraća.

16.45 – Košarkaši obe ekipe izašli su na teren. U toku je zagrevanje, meč uskoro počinje...

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво