Dilan Enis: Veliki korak u mojoj karijeri

Novi košarkaš Crvene zvezde Dilan Enis, odradio je u ponedeljak obavezne lekarske preglede i testove, i zadužio opremu na početku svog dvoipogodišnjeg ugovora koji je potpisao sa aktuelnim šampionom ABA i KLS lige, i predstavnikom Srbije u Evroligi.

Enis je igrao je za Oregon univerzitet, odakle je stigao u Srbiju, gde je prosečno u ABA ligi postigao skoro 18 poena po meču, uz 5,5 asistencija, 4,4 skoka i 2,3 asistencije.

Bek poreklom sa Jamajke i kanadskim pasošem, nije krio uzbuđenje novim poglavljem i korakom napred u svojoj košarkaškoj karijeri.

"Vrlo sam uzbuđen dolaskom u Crvenu zvezdu. Veliki korak u mojoj karijeri napred, veliki korak na ovom mom košarkaškom putovanju. Pridružiti se ovako velikom klubu, koji ima veliku košarkašku kulturu i strast, to je svojevrsni blagoslov za mene. Jedva čekam da se pridružim momcima i odradim prvi trening u utorak", rekao he novi igrač crveno-belih.

Enis je šesti igrač po korisnosti u regionalnom takmičenju sa prosečnim indeksom korisnosti od 19,27.

Dilan je kao bivši igrač Mega Bemaksa imao priliku prethodnih meseci da se upozna sa situacijom u ovdašnjoj košarci, i već je stekao sliku o tome u kakav klub i tim prelazi. Novi izazov je i Evroliga...

"Dolazak u Crvenu zvezdu u tom smislu je ostvarenje sna. Doći u Evropi, i naći se na najvišem nivou, igrati Evroligu, boriti se za pobede i trofeje u ABA ligi. Ali, sa druge strane, ne želim da razdvajam utakmice na velike i male, i da postavljam sebi dodati pritisak. Ponavjam, dokle god igramo čvrsto, puno radimo, verujem da će sve biti dobro", rekao je Enis.

Novi igrač Zvezde imao je i poruku za navijače: "Hvala Vam na ogromnoj podršci, video sam tokom vikenda putem društvenih mreža svu podršku kada je objavljeno da sam igrač Crvene zvezde . Nemam dovoljno reči da Vam se zahvalim na lepim željama, i jedva čekam da obučem dres i da predstavljam klub na najbolji mogući način", rekao je za Dilan Enis koji će u Crvenoj zvezdi nositi dres sa brojem 31 na leđima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво