Читај ми!

Ђоковић: Одмараћу неколико недеља, чекам вести из САД

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић изјавио је да осећа велико олакшање после победе над Аустралијанцем Ником Кирјосом у финалу Вимблдона, као и да чека потврду о томе да ли ће моћи да наступа на турнирима у САД.

"Ово је олакшање ако се узме у обзир све што се десило ове године. Немам притисак да завршим играчку каријеру за годину, две, три. Желим да будем здрав како бих наставио да се такмичим са младим лавовима", рекао је Ђоковић на званичној конференцији за медије, преноси Би-Би-Си.

Српски тенисер је поручио да ће одмарати неколико недеља.

"Онда ћу чекати на надам се, добре вести из САД. Ако се то и не догоди, нећу се оптерећивати јурњавом за бодовима, а онда ћу видети какав ће ми бити распоред у наставку сезоне", додао је српски тенисер.

Ђоковић је поновио да Вимблдон за њега представља нешто посебно.

"На седмом сам небу и преплављен сам срећом. Осетио сам љубав и подршку од стране публике. Сваки тенисер жели да осети подршку на терену, дефинитвно је лакше када вас подржавају и бодре", истакао је српски тенисер.

Ђоковић је први пут у каријери победио Кирјоса.

"Ник имао шта да изгуби, а ја сам изгубио оба претходна меча од њега. Успео сам да се носим са свим веома добро. Тешко је читати његов сервис, први и други. То ставља додатни притисак на вас. Фрустрирајуће је видети како лоптица једноставно пролети поред вас. Сервис ме је служио кад је требало, можда је други могао да буде бољи. У четвртом сету је било неизвесно неколико пута, али онда сам се из невоље извукао ас сервисима. Кључ је био тај-брејк, а знао сам да је мирноћа један од кључних елемената", закључио је Ђоковић.

Ђоковић је данас седми пут у каријери освојио Вимблдон, пошто је у финалу победио Кирјоса 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3).

Српски тенисер је тријумфом у Лондону стигао до 21. гренд слем трофеја у каријери.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара