Читај ми!

Драматична победа Чикага, невероватни Дерозан

Најдраматичнија завршница протекле ноћи у НБА лиги одиграна је у дуелу Чикага и Феникса, а добио ју је домаћи тим са 128:121 после преокрета за продужетак и сјајне игре у финишу утакмице. Фантастичном игром Демар Дерозан готово сам донео победу Торонту над Бостоном са 107:97. На гостовањима Мајами је славио над Атлантом 108:90, Јута надиграла Милвоки 109:95, а Сан Антонио савладао Клиперсе са 105:97.

Феникс је одлично ушао у утакмицу са Чикагом и средином четвртог наставка убедљиво водио. Али кадаа се учинило да ће приредити изненађење и однети победу, думаћини су успели да изједначе и чак поведу са два поена предности, па је у задњим секундама регуларног дела меча Феникс морао да се избори за продужетак у последњем нападу.

Букер је био фаулиран и нашао се у шанси да са три слободна бацања реши меч. Уапео је да донесе само продужетак, јер је промашио трећи пенал за тримумф Финикса.

У продужетку већ није било много неизвесности, предвођени Двејном Вејдом са 23 пона и Џими Батлером, који је постигао поен мање, Чикаго је победио са 128:121.

Тако су Булси драматично дошли до треће победе у низу и седмог места у Источној Конференцији.

У дуелу Торонта и Бостона доминирао је Демар Дерозан остваривши рекорд каријере са 43 постигнута поена за 37 минута игре.

Колико је био доминантан илуструје и податак да је следећи у тиму по ефикасности био Серж Ибака са 15 поена, а у екипи Бостона најефикаснији играч Томас имао је 20 поена.

Торонто је тако дошао до 34 победе, а Бостон до 21 пораза у сезони.

Српски кошаркаши Никола Јокић и Немања Бјелица одиграли су претходне ноћи по 15 минута у НБА лиги и забележили по два поена.

Јокић је у победи Денвера против Бруклина 129:109 имао и седам асистенција, пет скокова, три украдене и четири изгубљене лопте.

Минитажа му је смањена јер је опет брзо ушао у проблеме са фауловима, али и и због умора јер није имао паузу током Ол-стар викенда.

Са друге стране Бјелица је у тријумфу Минесоте против Даласа 97:84 одиграо испод свог стандарда и сем два поена додао још два скока и три блокаде. 

Оклахома је без много муке савладала Лос Анђелес Лејкерсе са 110:93.

Расел Вестбртук је доминирао својим 28. трипл-даблом у сезони, а 65. у каријери, са учинком од по 17 поена и асистенција, уз 18 скокова.

Индијана је прекинула низ од седам пораза тријумфом над Мемфисом са 102:92.

У тиму Индијане чак шесторица играча су имала двоцифрен учинак, а истакли су се Мајлс и Елис са по 17, односно 16 поена.

Филаделфија је била боља од Вашингтона 102:112.

Ковингтон је имао дабл-дабл учинак од 25 поена и 11 скокова, Даријо Шарић је одиграо одличан меч са 20 поена и 11 ухваћених лопти, а пратио да је Хендерсон са 20.

На гостовањима Мајами је славио над Атлантом 108:90, Јута надиграла Милвоки 109:95, а Сан Антонио савладао Клиперсе са 105:97.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво