Letnja bašta

Kada pričamo srpski, razumeju nas oni koji znaju srpski; a kada u srpski počnemo da ubacujemo strane, ali prevodive izraze, ne znači da će nas bolje razumeti više ljudi.

Naprotiv. Ipak, tuđice i pozajmljenice su u našem jeziku veoma dugo i nisu samo proizvod modernog govora mladih. Postoji ipak i razlika između lenjosti i nužnosti kada je reč o izražavanju u onlajn komunikaciji, a o tome, između ostalog, pričamo sa lingvistom Vladom Đukanovićem. Vlado je aktivan na društvenim mrežama, pa ćemo razgovarati i o tome zašto jezički puritanizam često nema realnog utemeljenja onako kako „gramatički čistunci" to predstavljaju, a pričaćemo i o njegovoj emisiji na Drugom programu Radio Beograda - „Put u reči". 

U nastavku emisije očekuje vas više muzike, priče o pesmama, važnim albumima, rođendanima muzičara, a zavirićemo i u najveće hitove svetskih top lista. Obradovaće vas i pola sata „domaćica", pesama iz Srbije i regiona. Predlažemo vam predstojeće događaje širom Srbije, svirke i koncerte, pratimo servisne informacije važne za organizovanje dana, a naš reporter je na gradskim ulicama, sa aktuelnim pričama.


Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Letnja bašta Letnja bašta

Autor:
Radio Beograd 202

Do jeseni, otvaramo vrata Letnje bašte! Teme koje najviše volite da čujete, ali sa vedrijim, opuštenijim i zabavnijim osvrtima. [ detaljnije ]