Obrati pažnju!

Da li često osećate kao da više nemate volje da radite svoj posao, iako ste ga voleli?

Svetska zdravstvena organizacija uvrstila je sindrom izgaranja na radnom mestu u svoj priručnik Međunarodne klasifikacije bolesti. To, između ostalog, znači da će zdravstveni radnici odsad sindrom izgaranja na poslu dijagnostikovati kao medicinski poremećaj.

U svetu poznato i kao „burnout” sindrom, ovo stanje češće je kod odgovornih ljudi i profesija, tamo gde rešavate mnogo tuđih problema i gde se od pojedinca očekuje mnogo. Ako primećujete da neko od kolega kasni na posao u poslednje vreme, ne završava obaveze kao nekad, nezainteresovan je za rad ili klijente - to ne znači uvek da se ulenjio. Kako sami da prepoznamo kod sebe da smo „sagoreli” u profesionalnim obavezama? Jednako važno, kako da poslodavac uoči da je vreme za rasterećenje a ne dodatne obaveze? Čućete šta je o tome rekla Mia Popić, psiholog i psihoterapeut koja se bavi i obukama kako da radni kolektiv bude zdrava sredina. 

U nastavku emisije predlažemo svirke, koncerte i druge događaje širom Srbije, koje možete posetiti ovih dana, poput muzičko-sajamske manifestacije u Novom Sadu, „Open Youth Fair”. U rubrici „Vremenska kapsula” govorićemo o važnim stvarima iz sveta muzike koje su se dogodile na današnji datum. O zadivljujućoj, ali i zastrašujućoj sposobnosti algoritama veštačke inteligencije da kreiraju naizgled stvarne snimke bilo čega, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]