Obrati pažnju!

Isa, Egzon, Elvida i Ramiz su polaznici programa „Muzika nade” u novooformljenom Music Art Project centru u OŠ „Branko Pešić” u Zemunu, gde se školuju mahom interno raseljena i romska deca.

Od prošlog septembra, u startu su pokazali ogromno interesovanje, ali i nesvakidašnji talenat za muziku, a posebno za perkusionističke instrumente na kojima su ostvarili munjevit napredak. Posle samo dva meseca rada već su bili spremni za prvi nastup, dok su uspesi potom samo nastavili da se nižu. Oni su sada usmereni na novi zajednički cilj - učešće na muzičkom kampu u Portugalu na koji su ovoga leta pozvani da predstavljaju Srbiju od 1. do 7. jula među 600 talentovane dece iz drugih evropskih zemalja. Tim podovom smo pričali i sa njih četvoro, ali i ostalom decom koja se obučavaju po čuvenom El Sistema metodu. Za njihov put u Portugal do kraja juna prikupljaju se sredstva na sajtu donacije.rs, a o tome govori solistkinja Opere Srpskog narodnog pozorišta Nataša Tasić Knežević. Na put ih prati mlada violinistkinja Dijana Opačić, koja i obučava ovu decu, a o svom iskustvu u El Sistema muzičkom obrazovanju i kasnijem pomaganju mladima u mnogo zemalja, priča Francis Galjardi iz Venecuele.

U nastavku emisije, pored „Kulturnog vodiča”, očekuju vas zanimljivosti iz sveta muzike; najavljujemo novu manifestaciju „Wine Garden”, a rubrika „Vremenska kapsula” posvećena je „svetskom kilo caru”, pevaču i tekstopiscu Antoniju Pušiću, najpoznatijem kao Rambo Amadeus. Tu je i novo izdanje rubrike „Šta kaže mreža”, o aktuelnostima u digitalnom svetu.

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]