Obrati pažnju!

Podatke koje 3G mreža prenese za 24 časa, 5G će moći za manje od 4 sekunde! Ali, kako će reagovati naš organizam kada u svakoj sekundi 90 milijardi elektromagnetnih talasa udara u naša tela, najviše u glavu?

Mnogi svetski eksperti iz oblasti informatike i medicine ovu tehnologiju nazivaju „mrežnom smrti”, ali mišljenja nisu jedinstvena. O ovome su za RTS govorili profesor Petar Kočović sa Računarskog fakulteta i epidemiolog Zoran Radovanović. Govorićemo i o najnovijim podacima u vezi sa skepsom oko 5G mreže, o lažiranim istraživanjima, profiterima i ljutim konkurentima na svetskom tržištu, koji brinu oko razvoja ove tehnologije. Da li i mi, građani, treba da brinemo? Pričamo u prvom satu emisije.

U nastavku predlažemo svirke, koncerte i druge događaje širom Srbije, koje možete posetiti ovih dana. Šta se važno u svetu muzike dogodilo na današnji dan? Saznaćete u rubrici „Vremenska kapsula”. O naučnim, tehnološkim dostignućima i vestima iz digitalnog sveta, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Voditelj: Kruna Pintarić

broj komentara 0 pošalji komentar
Obrati pažnju!  	Obrati pažnju!

Autor:
Beograd 202

Znate li za jednu od omiljenih mačijih igara? To je vijanje crvene tačkice lasera kao da je ukleti neprijatelj, a mačka rešena da spasi svet od zle Crvene tačke. Naši problemi su, nekada, tek toliko stvarni. Tačnije, često se bavimo brigama iz pogrešnog ugla. Mi predstavljamo važne izazove i put do njihovog razrešenja – obrati pažnju! [ detaljnije ]