Obrati pažnju!

Kako studenti sa invaliditetom da pohađaju sva predavanja, kako da oni sa Kronovom bolešću budu redovni na vežbama, a kako oni sa Aspergerovim sindromom mogu da odgovaraju usmeno pred mnogo kolega?

Među mladima sa invaliditetom ili nekim hroničnim oboljenjima ima onih koji se ne usuđuju da upišu fakultet. Ipak, mnogima od njih nove mere Vlade Srbije stvorile su uslove za lakši pristup studiranju. Pravilnik o upisu lica sa invaliditetom je izmenjen.

O tome smo pričali sa Mirelom Avdagić, stručnim saradnikom iz Centra za studente sa hendikepom BU. Ona je i doktorand na Filozofskom fakultetu, a nedavno je upisala i druge, mešovite studije koje se upravo tiču kreiranja politika za bolji kvalitet studiranja akademcima sa invaliditetom.

U nastavku emisije predlažemo događaje širom Srbije koje možete posetiti ovih dana, a prenosimo vam i vesti iz digitalnog sveta. Šta se važno u svetu muzike dogodilo na današnji dan? Saznaćete u rubrici „Vremenska kapsula”.

Voditelj: Branislav Trajković

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво