Noć muzeja na 202

Dvestadvojka danas u okviru manifestacije Noć muzeja priprema nešto posebno.

U subotu, od 16 časova do ponoći u holu i foajeu Studija 6, u zgradi Radio Beograda (bočni ulaz iz Hilandarske 2a), posetioci Noći muzeja moći će da vide niz fotografija i eksponata iz prošlosti radija.

Jedna multimedijalna izložba posvećena je INDEKSU 202 - čuvenoj emisiji „Dvestadvojke” i legendarnom INDEKSOVOM RADIO POZORIŠTU. Izložba fotografija će biti „ozvučena” tonskim segmentima iz epizoda zbog kojih su Indeksovci stekli slavu osamdesetih godina prošlog veka.

Druga izložba kroz sačuvane fotografije i video zapise prikazuje najvažnije događaje iz istorijata kultne „Dvestadvojkine” emisije HIT NEDELjE. Pre 40 godina, kao svojevrsna radijska revolucija, uvedena je praksa koja traje i danas - da hitove nedelje biraju slušaoci svojim glasovima, a ne muzički urednici. Mnogi to nazivaju prvim slobodnim i demokratskim izborima u bivšoj SFRJ posle Drugog svetskog rata.

Od 20 do 23č Radio Beograd 202 priprema i specijalnu emisiju sa svirkom uživo u Studiju 6. Biće ispričane najzanimljivije i do sada neispričane priče o razvoju srpske i jugoslovenske rok muzike, osvajanju slobode kroz rok izraz. Sagovornici Olge Kepčije i Nenada Kuzmića biće
hroničari domaćeg roka: Bogica Mijatović, Petar Janjatović, te Aleksandar Žikić koji je i muzičar, a svojevremeno je bio voditelj „Dvestadvojkine”" emisije HIT NEDELjE. Biće tu još nekadašnjih voditelja popularnog HITA - Raša Petrović, Ljuba Trifunović, Dragan Kozlica, i, naravno, legendarni Vladimir Janković Džet. Uživo će svirati Dejan Cukić, Stari rok majstori,  Branko Marušić Čutura i Hanting souls, Vlada El Gigante, kao i grupe „Vinili” i „Čikine bombone”.

Slušaoci „Dvestadvojke” moći će ovu emisiju da čuju na radio talasima ovog programa i da gledaju u video prenosu na zvaničnoj Fejsbuk stranici Radio Beograda 202

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво