Obrati pažnju!

Nove psihoaktivne supstance pojavile su se u Srbiji.

Takozvane sintetske kanabinoide, iako nemaju veze sa marihuanom, mnogi porede sa njom govoreći da su više od 100 puta jači od nje. Vladina Komisija za borbu protiv narkomanije u školama sastavljena od ministara i stručnjaka u medicini, psihijatriji i pedagogiji predlaže i oštrije kazne za dilere. Međutim, da li je to dovoljno? Da li su kazne dovoljan odgovor? Kada mladi iz Srbije mogu da vide priče svojih vršnjaka u Denveru gde su psilocibinske pečurke legalizovane, ili marihuana u brojnim drugim državama - treba li i mi da budemo otvoreniji za njihovu radoznalost i kako da na to adekvatno odgovorimo? Kada je važna podrška porodice i okoline a kada stroga ruka zakona? O tome pričamo sa Jelenom Janković iz Komisije Ministarstva zdravlja za borbu protiv droga i Ivanom Vračkić iz Sekretarijata za omladinu i sport u Nišu koja se dugo bavi i ovom problematikom.

U nastavku predlažemo događaje širom Srbije koje možete posetiti ovih dana, a slavimo i 66. rođendan multiinstrumentaliste i kompozitora Majka Oldfilda u rubrici „Vremenska kapsula”. Zašto bi trebalo da obratimo pažnju na naš Votsap nalog, pričamo u rubrici „Šta kaže mreža”. 

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво