Obrati pažnju!

Prošle nedelje održana je konferencija na temu emigracije mladih i uticaja ovog trenda na privredu Srbije.

Tim pitanjem se u svom istraživanju bavio Institut za razvoj i inovacije - IRI, uz podršku Vestminster fondacije za demokratiju. Istraživanje „TROŠKOVI EMIGRACIJE MLADIH IZ SRBIJE” pokazuje da čak 78% građana između 18 i 29 godina starosti razmišlja da napusti Srbiju. Koliki su troškovi odlaska mladih? Sem što se gube uložena sredstva u obrazovanje, slabljenjem mreže ideja na gubitku je i celo društvo. Da li išta dobijamo odlaskom ljudi iz Srbije?
O tome su na konferenciji govorili Nenad Jevtović, direktor Instituta za razvoj i inovacije, Trejsi Galager, zamenica ambasadora Ujedinjenog Kraljevsta u Republici Srbiji, Miroslav Miletić, savetnik predsednika Privredne komore Republike Srbije, i dr Mladen Stamenković, prodekan za naučnoistraživački rad Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
U nastavku emisije predlažemo kulturne događaje koje možete posetiti ovih dana, a skrećemo pažnju i na „Aprilske susrete” koji traju do četvrtka u SKC-u. Na današnji dan rođena je talentovana Margita Magi Stefanović, pa joj posvećujemo rubriku „Vremenska kapsula” u kojoj najviše beležimo njen trag u kompoziciji i pred klavijaturama grupe EKV. O naučnim, tehnološkim dostignućima i vestima iz digitalnog sveta, govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”. 

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво