Obrati pažnju!

U srcu Vračara, starom zanatlijskom delu Čubure, nalazi se kafić „Zvuci srca“.

U njemu lokalci i namernici od nedavno svraćaju na šolju čaja ili kafe, ali i mnogo više; zaposleni su osobe sa smetnjama u razvoju koji sada imaju priliku da budu samostalniji, da zarade, da budu u redovim tokovima društva, da uče, ali i da mi od njih učimo. Ovde se plaća odokativno i dobrovoljno, a za „kusur” dobije se srdačnost, spontano se zasvira, a podsetimo se i da su često naša ubeđenja pogrešna.

Sa zaposlenima u ovom kafiću popričali smo o tome šta su sve naučili da rade, da li se umore na poslu, a i uz dobru kafu na red su došle i razne svakodnevne „čašice razgovora”. O oranizatorskim poslovima, lepim rezultatima ovog programa ali i nekim predrasudama, govori Goran Rojević, predsednik humanitarne organizacije za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju „Dečje srce”.

Alister Ali Kembel je engleski pevač i tekstopisac, najpoznatiji kao dugogodišnji frontmen benda UB40. Danas puni 60 godina i posvećujemo mu rubriku „Vremenska kapsula”. Predlažemo i kulturne događaje u gradovima Srbije, a o vestima iz digitalnog sveta govorimo u rubrici „Šta kaže mreža”.

Voditelj: Kruna Pintarić

Обрати пажњу!  	Обрати пажњу!

Autor:
Београд 202

Знате ли за једну од омиљених мачијих игара? То је вијање црвене тачкице ласера као да је уклети непријатељ, а мачка решена да спаси свет од зле Црвене тачке. Наши проблеми су, некада, тек толико стварни. Тачније, често се бавимо бригама из погрешног угла. Ми представљамо важне изазове и пут до њиховог разрешења – обрати пажњу! [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво