Širom zatvorenih očiju - Pogled iz svemirskog broda

Pogled iz svemirskog broda je emisija koja se bavi naučnom fantastikom, hororom i fantazijom - u književnosti, filmu, muzici, stripu, kompjuterskim igrama, kao i u svim ostalim njihovim pojavnim oblicima.

Počeo je Sajam knjiga, pa ćemo čuti od Jovane Ristić šta je pripremio „Portalibris”, dok nam Aleksandar Tešić otkriva favorite izdavačke kuće „Strahor”. Mladi niški pisac Miloš Petković na ovogodišnjem sajmu ima čak četiri nove knjige, dok će doajen domaćeg žanrovskog pera Goran Skrobonja podsetiti kako je njegov miks naučne i epske fantastike uspeo da se probija preko časopisa i fanzina do publike, a sada, posle skoro 30 godina, konačno izlazi kao knjiga.
Kospleja će biti i na sajmu, a do kada možete da se prijavite saopštava Ljubica Dolašević, dok će Jelena Jokanović najaviti termine prijavljivanja za kosplej za predstojeći Beokon. No, pre Beokona, dok još bude trajao Sajam knjiga, održaće se i Festival srpskog filma fantastike, a šta nas tu očekuje otkriva Jovan Ristić. Konačno, Milanče Marković je bio prisutan na FSFF-u sa svojim jednim filmom, ali je on uradio i jednu neobičnu stvar - svoj scenario je pretočio u knjigu koja je upravo izašla, pa dok ne nađe dovoljno para za svoj ambiciozan projekat, možete da pročitate šta je zamislio kao film.

Voditelj: Vladimir Todorović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво