Širom zatvorenih očiju - Samo srcem se dobro vidi

Uspenije Presvete Bogorodice - Velika Gospojina

Gospod koji je na Sinaju zapovedio petom zapovešću: „Poštuj oca svoga i mater svoju” (5. Mojs. 5, 16), pokazao je primerom Svojim, kako treba poštovati roditeljku svoju. Viseći na krstu u mukama, On se seti Matere Svoje i pokazujući na apostola Jovana reče joj: „Ženo, eto ti sina! Potom reče učeniku: Eto ti majke!” (Jn 19, 26-27) I tako zbrinuvši Svoju Majku, On izdahnu. Jovan imaše dom na Sionu u Jerusalimu, u koji se nastani i Bogorodica i osta da živi do kraja svojih dana na zemlji. Svojim molitvama, blagim savetima, krotošću i trpeljivošću ona mnogo pomagaše apostolima Sina svoga.
Ne zna se tačno, koliko stara beše Bogorodica u vreme uspenija svoga, ali preovlađuje mišljenje, da je bila prešla šezdeset godina svoga zemnog veka. 

 

TEME: Najnoviji uspeh Novaka Đokovića i njegov ulazak u istoriju na Velika vrata povod su za priče o Poštovanju i Junacima; Dobrica Erić, književnik :„Najlepši parfem je livadska rosa iz moje Gruže!”; Džon Hjuston; Li Marvin; Sava Šumanović, slikar; Dobrica Milutinović, pozorišni glumac; Velika Gospojina; Manastir Šišatovac; Kuršumlija ili Bele Crkve... 

 

Slušajte nas na FM: 104,0 MHz
i preko Interneta: https://rtsplaneta.rs/linear/16091
Kontakt: ++381 11 3249 202 * SMS: +381 64 0202 200*
Mejl: program202@gmail.com 

 

Produkcija i izbor muzike: Nena Ognjenović Trkulja
Autor, domaćin i voditelj: Luka Mijatović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво