Letnja bašta - popodne

Šta je vama najvažnija sporedna stvar na svetu? Mnogima je poezija, i to ljubavna!

Drugi deo Letnje bašte otvaramo rubrikom „Najvažnija sporedna stvar na svetu”, u kojoj ćemo čuti sagovornike koji pišu poeziju i posvećeni su ovoj umetnosti gotovo svakodnevno. Veoma zanimljiva razmatranja izneo je već etablirani mladi pesnik Srđan Gagić koji je dobitnik prestižne Brankove nagrade. A, da bismo se dotakli fenomena ljubavne poezije i shvatili šta je ono što inspiriše pesnike da se okrenu ovom žanru nismo morali da idemo dalje od zgrade Radio Beograda. Naime, dvojica kolega čija ćete imena verovatno prepoznati izneli su svoje iskrene stavove zašto pišu ljubavnu poeziju. Ali, i zašto su društvene mreže, posebno Instagram, danas vrlo pogodne za afirmaciju mladih pesnika. Tu je i anketa u kojoj su sugrađani otvoreno govorili na temu da li je poezija živa i koliko je čitaju.
Osim toga, provozaćemo se „vremenskom kapsulom”, očekuju vas i priče iza pesama, kao i interesantne crtice koje povezuju filmsku umetnost i muziku. Nastavljamo da pratimo i aktuelne manifestacije u Srbiji i regionu. 

Do 17 časova sa vama su Kruna Pintarić i Branislav Trajković.

Летња башта Летња башта

Autor:
Радио Београд 202

До јесени, отварамо врата Летње баште! Теме које највише волите да чујете, али са ведријим, опуштенијим и забавнијим освртима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво