Vizija

Budućnost knjige, čitalaštva i bibliotekarstva

Kako se menjaju biblioteke i u kom smeru? Da li su digitalne knjige budućnost? Kako se deca usmeravaju ka čitanju knjiga? Pitanja su na koja u današnjoj emisiji Jovani Zec, a za „Viziju" govore Ivan Drljača i Amalija Vitezović.

Ivan Drljača, istoričar i izdavač govori o razvoju modernog jezika u književnosti i njegovom uticaju na savremene čitaoce, o književnim festivalima i publici koja ih posećuje.

Amalija Vitezović iz Biblioteke grada Beograda, podseća na važnu ulogu roditelja i njihov uticaj na decu, koju od malih nogu treba da usmeravaju ka čitanju i ukazuje na važnost biblioteka, njihovu osnovnu funkciji, ali i promene koje se događaju na svetskom nivou.

21. izdanje Motovun film festivala počinje kroz dve nedelje, 24. jula, a tokom pet dana i pet noći, u maratonskom programu, pod vedrim nebom ovog malog istarskog gradića, biće prikazivano ono najzanimljivije iz prošlogodišnje svetske filmske produkcije. O filmovima glavnog programa, kao i o pratećim programima, gostima Festivala, smeštaju posetilaca... za Viziju govori direktor Igor Mirković

Pozorište „Bora Stanković” iz Vranja već je treći put sa uspehom igralo Čehovljeve „Tri sestre” na različitim ruskim festivalima, odakle se po pravilu vraćaju sa nagradama. Kako izgleda igrati Čehova pred ruskom publikom i kritikom, za „Viziju” govori Bojan Jovanović, glumac i umetnički direktor vranjanskog pozorišta.

Kroz emisiju vodi Aleksandra Glovacki.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво