Povišen ton

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i Privredna komora Srbije potpisali su Sporazum o saradnji, i time obeležili zvaničan početak nacionalne kampanje „Teži ravnoteži“ koja je zamišljena kao podrška Nacionalnom programu za borbu protiv gojaznosti.

Cilj kampanje je da na zanimljiv način informiše i edukuje građane o važnosti usvajanja zdravih stilova života, balansirane ishrane i redovne fizičke aktivnosti u cilju prevencije gojaznosti.

Istraživanja pokazuju da će se sa problemom gojaznosti oko 2025. godine suočiti čak 50 odsto našeg stanovništva. Gojaznost nije samo lični već i društveni, razvojni i ekonomski problem koji zdravstvene sisteme svih zemalja sveta košta približno 54 milijarde dolara godišnje. Da li nacionalnim kampanjama i programima za borbu protiv gojaznosti lečimo samo posledice ili možemo da utičemo i na uzroke problema, posebno kada su u pitanju deca u „Povišenom tonu" razgovaramo sa prof. dr Vladimirom Đukićem, državnim sekretarom u Ministarstvu zdravlja Republike Srbije i Veljkom Jovanovićem, direktorom Sektora za poljoprivredu Privredne komore Srbije.

Etnofest je world music festival koji je prvi put održan 2004. godine na Paliću i u Subotici i od tada do danas organizatori su ugostili mnoga poznata regionalna imena a posetioci slušali muziku sa svih meridijana. O konceptu i programu ovogodišnjeg festivala razgovaramo u drugom satu emisije.

Rubrikom „Datum, vreme, mesto" danas čestitamo rođendan glumici Nikol Meri Kidman.

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво