Vizija

Intervju: Aleksandar Dimitrijević, psihoanalitičar

Dr Aleksandar Dimitrijević je psiholog i psihoanalitičar koji živi i radi na relaciji Berlin - Beograd.

Doktorirao je na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu gde je predavao kao docent. Uporedo je radio kao psihoterapeut, objavljivao naučne radove i stručne tekstove. Akademsku karijeru nastavio je na Međunarodnom Univerzitetu za psihoanalizu u Berlinu, kao gostujući profesor. Smatra se da je tokom godina Dimitrijević uspeo da izgradi vrlo respektabilno ime u svetu i da postane autoritet u psihološkoj naučnoj misli. A kao dokaz za to je činjenica da je sarađivao sa najvećim svetskim stručnjacima iz ove oblasti pa se tako izdvaja njegova nedavna saradnja sa čuvenim Salmanom Ahtarom, profesorom na „Džeferson” Medicinskom univerzitetu u Filadelfiji.

Dr Dimitrijević je bio jedan od 350 učesnika iz čitavog sveta koji su se okupili na nedavno održanoj Konferenciji Evropske federacije psihoanalitičkih terapeuta u Beogradu. To je bila prilika da Marina Zec, za Viziju 202, sa međunarodnim stručnjakom razgovara o njegovoj užoj specijalnosti - socijalnoj agresiji.

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво