Povišen ton

U kakvim su odnosima održivo korišćenje prirodnih resursa i nove poslovne mogućnosti?

Kakav je (prirodni) ukus biznisa? Ovo je naziv diskusije koja je prošle nedelje održana u Domu omladine Beograda, namenjene pre svega mladima i opštoj populaciji. Želja je bila da mlađe generacije podstaknu na razmišljanje da, iako smoždeni od obaveza i urbanog načina rada i života, mogu zajedničkim zalaganjem da stvore prelepe i dragocene oaze zaboravljenih činilaca sveta oko nas. Sem praktičnih saveta za počinjanje bioodrživog biznisa, ukazivano je i na slabosti regulativa i nerazumevanje koje takođe često odmaže kod malih agrobiznisa. Razgovaralo se i o pčelarstvu i organskoj hrani kao biznisu, pčelarskim i organskim proizvodima, izazovima urbanog pčelarenja i uzgoja raznih kultura u gradu, kao i temama koje će dočarati pčelarstvo, organsku proizvodnju i odgovorno korišćenje prirodnih resursa, na potpuno novi način. Čućete šta su ovim povodom govorili prof. dr Ljubiša Stanisavljević sa Biološkog fakulteta BU, Vladimir Savanović, Udruženje pčelara Leskovac i Katarina Milenković, Ama centar - Baštalište. 

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije ove godine po drugi put oganizuje takmičenje „Domaćinstvo koje su laste izabrale" u okviru koga traže domaćina koji ima najveći broj zauzetih gnezda seoskih lasta na svom imanju. O lepoj strani ove priče kao što je nagrada koja očekuje pobednika ali i o lošim stranama - šta ugrožava naše seoske laste i zašto njihova populacija opada još od 1980. godine razgovaramo u drugom satu emisije.

Pre tačno 37 godina, omiljeni pustolov džemsbondovskog šarma, Indijana Džons, po prvi put se pojavio u bioskopima širom SAD, u filmu „Otimači izgubljenog kovčega". Oskarima ovenčano ostvarenje Džordža Lukasa i Stivena Spilberga, tema je rubrike „Datum, vreme, mesto".

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво