Povišen ton

Mada su po zakonu hitni, veliki broj radnih sporova traje između dve i pet godina, a neki su stariji i od decenije.

Razlozi za ovakvo stanje, smatraju sudije, su to što veliki broj njih nije specijalizovan samo za ovu materiju, nego rade i ostale parnice i što nemaju uslove za rad da bi mogli da poštuju zakonsko načelo hitnosti.

Sa druge strane iz Agencije za mirno rešavanje sporova koja je osnovana 2005-te godine naglašavaju da za nju još uvek neki ni ne znaju ili ne prepoznaju prednosti ovog vida rešavanja sporova mimo suda a od osnivanja je vođeno preko 15000 postupaka i oko 6000 uspešno rešeno.

Zašto se radni sporovi u praksi odugovlače, da li bi rešenje možda bilo u ustanovljavanju radnih sudova kao specijalizovanih sudova, kako izgledaju postupci pred Agencijom za mirno rešavanje sporova, u kakvim sporovima najčešće posreduju, postoje li neki postupci koje nije moguće voditi pred Agencijom u „Povišenom tonu” razgovaramo sa Draganom Boljević, predsednicom Društva sudija Srbije i Miletom Radivojevićem, direktorom Agencije za mirno rešavanje sporova.

Letnja manifestacija Ulica nasmejanih lica počinje prvog juna u Aranđelovcu i trajaće do kraja septembra. O programu i učesnicima manifestacije obavestiće nas „Glasnik" u drugom satu emisije.

Šestog juna 1896. godine (po novom kalendaru), održana je prva filmska projekcija u Srbiji i na Balkanu, u dvorani „Kod zlatnog krsta" na Terazijama. Na ovaj dan Jugoslovenska kinoteka obeležava svoj praznik a mi tom datumu posvećujemo rubriku „Datum, vreme, mesto".

Urednik i voditelj: Ivana Vesić

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво