Svaštara

„Evergrin festival” održava se, po prvi put u Nišu, na niškoj tvrđavi, od 29. do 31. maja.

Poslednjeg dana festivala 31. maja na pozornici u Tvrđavi nastupiće grupa „Kerber” i orkestar „Impresija”, koji će se publici predstaviti u malo drugačijem izdanju, kroz simfo-rok koncert, pod dirigentskom palicom kompozitora Vojkana Borisavljevića. Koncert će direktno prenositi „Beograd 202". Danas, u rubrici „202 povoda" razgovaramo o tome sa frontmenom grupe „Kerber", Goranom Šepom.

„Dan zdravih navika - Svi na vagu" je projekat koji se održava 29. maja, od 10.00 do 20.00, na trgu ispred GO Zvezdara i UK „Vuk Karadžić". Manifestaciju otvara Milka Raičević, nutricionista i osnivač udruženja „Svi na vagu". Edit Makedonska, prva violina koncert-majstor orkestra opere Narodnog pozorišta u Beogradu, muzičkom numerom najaviće kulturno-umetnički i sportski program, koji će se odvijati tokom celog dana. Posetioce očekuju besplatna merenja na specijalnim vagama na kojima mogu da se dobiju podaci o telesnom indeksu mase, masnoćama u krvi i drugim parametrima važnim za zdravlje. O tome nam detaljnije priča kolega Vlada Todorović.

„Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA", zajedno sa svojim partnerom, „International Police Organisation", pokrenuo je akciju koja se zove „Šifra Barbara". Akcija ima za cilj edukaciju i obuku za postupanja u situaciji nestanka dece, a nosi ime po devojčici Barbari Vitez, koja je nestala 2016. godine i još uvek nije pronađena. Akcija podrazumeva obuku i edukaciju zaposlenih u lokalima, tržnim centrima, školama i vrtićima i biće u narednom periodu sprovedena širom Srbije, ali i Evrope. Svi lokali i ustanove čiji radnici prođu ovu obuku dobiće sertifikat, a razlikovaće se i po tome što će na njihovom izlogu ili vratima stajati i nalepnica sa natpisom „Šifra Barbara". O tome nam danas priča predsednik „Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA" Stevan Đokić.

Ivana Stanković rođena je u Vrnjačkoj Banji. Studira računarske nauke u Beogradu, a njen hobi je crtanje grafitnom olovkom. U toku srednje škole učestvovala je na velikom broju međunarodnih takmičenja i osvajala prva mesta. Ističe da joj je vrhunac u karijeri izložba koju je imala u Finskoj sa crtežima inspirisanim ovom zemljom i njenim omiljenim bendom „Nightwish", zbog čega je smatramo pravim ambasadorom naše zemlje. Rubriku o njoj pripremio kolega Marko Miranović.

Jedan inžinjer zaposlen u Vladi Indije nije mesecima dolazio na posao jer tvrdi da se povezao sa božanstvom Višna koje mu je tvrdilo da će tako da obezbedi kišu poljoprivrednicima. Pitamo se da li zbog toga i neki naši politički radnici ne dolaze mesecima na posao? Uglavnom, čak i da kiše nema, sam njihov nedolazak, definitivno donosi blagostanje. Kako naša stvarnost deluje kriz monokl satire saznajte u rubrici „Kvaka 202", Dragutina Rokvića.

Satire nikad dosta, pa vam danas nudimo i bisere britkog duha i promućurne žaoke, našeg kolege Petra Lazića, u rubrici „Perino pero".

„Odelo ne čini čoveka" - rečenica je koju smo mnogo puta slušali i izgovarali. Ipak, postoji spisak mesta i događaja gde prećutno vrlo lako prelazimo preko ovog pravila i spremni smo da se povinujemo „dres kodu". Psiholozi smatraju da je odelo još jedan način naše komunikacije sa okolinom i da njime šaljemo veoma jasne poruke. Čak i kad nisu odštampane na majicama. O fenomenu oblačenja, u rubrici „Moda 202", koleginica Olivera Perić.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво