Širom zatvorenih očiju - Liga 202

Postoji samo jedna knjiga koja je istinski pronikla u Bitlse, a to je ova – ključni svetski bestseler čiji je značaj rastao s Bitlsima od prvog objavljivanja do danas.

Hanter Dejvis je 1967. i 1968. uz Bitlse proveo osamnaest meseci kada su na vrhuncu moći definisali generaciju i promenili lice popularne muzike. Kao njihov jedini ozvaničeni biograf, imao je neponovljiv pristup ne samo Džonu, Polu, Džordžu i Ringu već i njihovim prijateljima, porodicama i saradnicima. Prisutan u presudnom trenutku, on je sakupio čitavo blago intimnog i razotkrivajućeg materijala koji ovu klasičnu knjigu o Bitlsima još uvek čini putokazom za sve druge biografe. Izdavač za Srbiju je „Laguna".

Bitlsi su gotovo sami stvorili pop muziku kakvu poznajemo. Danas su njihove pesme inspiracija mnogim pop i rok zvezdama. Liverpulska četvorka je promenila svet dajući glas svom vremenu. Knjiga „Revolucija u glavi - Pesme Bitlsa i šezdesete" doseže do samog srca Bitlsa - njihovih ploča. Autor poseduje jedinstveno znanje i moć da „pročita” 241 pesmu Bitlsa hronološki - od njihovih amaterskih početaka preko pesme Real love do njihovog poslednjeg okupljanja 1995. Ijan Makdonald jasno pokazuje zašto su pesme ovog kultnog benda i danas sveprisutne. Izdavač za Srbiju je „Clio".

Gost: Aleksandar Saša Ilić.
Autor i voditelj je Nenad Kuzmić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво