Svaštara

Pravilnik o tehničkim pregledima vozila u 202 povoda

Veliku prašinu u javnosti, ovih dana podigla je izmena „Pravilnika o tehničkim pregledima vozila", po kojoj su vozila starija od 15 godina morala na svakih šest meseci da idu na tehnički pregled. O čemu se zapravo radi i šta nas sve očekuje u budućnosti na tehničkom pregledu saznaćete u rubrici „202 povoda" koju priprema Slobodan Igrutinović.
„Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća" održava se 62. put po redu, od 21. do 25. maja, u halama Beogradskog sajma pod sloganom „Korak u budućnost". Jedno od standardnih merila uspešnosti ovog sajma je broj inovacija, premijera i ekskluziviteta sa kojima izlagači izlaze pred posetioce i stručnu javnost. Poslednjih godina broj najavljenih noviteta ustalio se na oko 100, od čega se, po pravilu, oko polovina odnosi na domaće kompanije. Najavljeni noviteti odnose se na široku lepezu tehničkih i tehnoloških sektora, a kako sve to izgleda na licu mesta ispričaće nam kolegnica Milica Đilas.
„Kupinik - Dani zmajeva", manifestacija je koja se održava u Kupinovu 26. maja, u čast legendarnog Zmaja Ognjenog despota Vuka, ratnika, vladara i možda poslednjeg pravog srednjovekovnog viteza srpske tradicije. Događaj organizuje udruženje „Zeleni pogled" iz Kupinova, pokrovitelj je pećinačka lokalna samouprava, a partner turistička organizacija opštine Pećinci. Manifestacija će biti održana na prostoru oko tvrđave Kupinik, crkve Svetog Luke i Etno kuće u Kupinovu, a ostale detalje preneće nam predsednik „Zelenog pogleda" Perica Odobašić.
Ljiljana Paušić Mojić, vlasnica mlekare „Gorski" iz Jaska, na najvećem međunarodnom takmičenju u proizvodnji sira u Londonu osvojila je bronzanu medalju za „Gorski zreli sir". Od 35 takmičara iz raznih zemalja i više od 3 hiljade raznih vrsta sireva, naša predstavnica je uspela da se okiti medaljom za proizvodnju kozjeg sira. O utiscima sa takmičenja i značaju ovog priznanja Ljiljana Paušić Mojić opširnije govori u rubrici „Ambasador Srbije". Rubriku pripremila koleginica Slađana Savić.
Da li slušate svoju intuiciju? I da li smo sigurni da znamo šta tačno ovaj termin označava? U svakodnevnom govoru se intuiciji najčešće pripisuje prefiks „ženska". Neki pak smatraju da je ona ono famozno „šesto čulo" koje nam približava stvari nedostupne uobičajenom setu naših čula. O fenomenu intuicije u rubrici „Moda 202" priča koleginica Olivera Perić.
„Zadruga" je rijaliti šou koji čini se, najviše gledaju oni koji ga „ne gledaju". Gledanost je tolika da je prvobitna ideja da traje do 31. maja zamenjena novim datumom, 20. junom. Na neki način to je i logično, jer kad deca maturiraju treba da imaju vremena da se pripreme za prijemni ispit za fakultet. Da li su rijalitiji nova škola života, i mnogo toga još, u rubrici „Kvaka 202" analizira Dragutin Rokvić.
Rubrika „Perino pero" donosi vam još satire i kvalitetnog gorko-slatkog pogleda na ne tako slatku realnost. Sve to kroz aforizme proizašle iz pera Petra Lazića.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво