Ustanak

Početak dana provedite uz informacije od koristi za sve, i muziku koja mami osmeh.

U „Crtici 202" ćemo pričati o ekološko-društvenim izmenama naših modernih navika. Kroz problem bacanja vlažnih maramica u odvode koji se lako potom i zapuše, posmatraćemo odnos ljudi prema otpadu koji im nije direktno pred očima. Istovremeno, veći problem fabrika-zagađivača je itekako tu, ali, njih je teže „prevaspitati".

Tokom celog jutra pratićemo kakvo je stanje na putevima i gde ima izmena u saobraćaju, kada meteorolozi najavljuju kišu i nepogode, kao i gde su najavljena isključenja struje i vode.

Sportske vesti sa najnovijim rezultatima i novostima domaćih i inostranih klubova i sportista priprema mr Biljana Šujdović.

Prelistavaćemo današnju domaću štampu i izdvojiti aktuelnosti vredne pažnje. Tu su i nove vesti u svakom satu, priče o aktuelnim događajima u Srbiji i svetu, podsećanje na kurs dinara i niz rubrika.

Članovi Udruženja za Kronovu bolest i ulcerozni kolitis Srbije - UKUKS koja okuplja osobe obolele od zapaljenskih bolesti creva, organizovaće humanitarnu akciju pod sloganom „In their shoes". Program akcije podrazumeva korišćenje telefonske aplikacije koja će omogućiti korisniku da doživi iskustvo osobe obolele od zapaljenskih bolesti creva. Cilj projekta je upoznavanje i širenje svesti opšte populacije o ovim bolestima, a o tome će nam govoriti Ljiljan Đaković, predsednik UKUKS-a.

Povela se velika polemika u javnosti oko toga treba li automobili stariji od 15 godina da idu na tehnički pregled dva puta godišnje? Trošak tolike „brige" o našim vozilima snosićemo mi sami. Da li možda treba tu ideju prebaciti na svet politike - pa onda i političare, sa stažom od preko 15 godina, slati dva puta godišnje na lekarski pregled? O tome danas, u rubrici „Kvaka 202" promišlja kolega Dragutin Rokvić.

Kada se udružimo, probleme lakše rešavamo, a zato je tu i naša rubrika „Slušaoci reporteri"! Današnje pitanje poslao nam je slušalac koji se priprema za prvo duže putovanje automobilom i želi da zna koja dokumenta su mu sve potrebna za prelazak granice. Detaljne informacije čućete u prilogu Slađane Savić.

Turistička sezona počela je i u Srbiji, a šta je planirano za jednu od prestoničkih atrakcija, boemsku četvrt Skadarliju, preneće naša reporterka Vanja Savić.

Da bi početak dana bio još lepši, nasmejaćemo vas uz rubriku „Dobro jutro" Darka Kocjana i Vic na blic.

Pozivamo vas da sa nama podelite nešto što smatrate važnim ili zanimljivim - telefonom 011-3249-202, ili nam pošaljite SMS na broj 064-0202-200 (po ceni obične poruke). Tu je i mejl program202@gmail.com a tu su i društvene mreže - Tviter (@ustanak202) i Fejsbuk (Radio Beograd 202).

Voditeljka: Kruna Pintarić
Urednik: Dejan Grujić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво