Povišen ton

Suzbijanje falsifikata medicinskih proizvoda

Oko 10 odsto lekova u prometu na srpskom tržištu je falsifikovano, najveću opasnost za kupovinu predstavlja internet ali se sporadično mogu naći i u apotekama.

O tome koji lekovi se najčešće falsifikuju, kako mogu da utiču na zdravlje ljudi, da li krivični zakon prepoznaje falsifikovanje lekova kao krivično delo i kakve aktivnosti sprovode nadležne institucije i organizacije da bi sprečile neregularan promet lažnih lekova i medicinskih sredstava, kao i mogućnost da oni stignu do kupca, korisnika ili pacijenta bilo je reči na konferenciji „Na zajedničkom putu u borbi protiv falsifikata medicinskih proizvoda" u Privrednoj komori Srbije. U „Povišenom tonu" čućete šta su o ovoj temi govorili Gordana Perišin iz Sektora za inspekcijske poslove Ministarstva zdravlja, Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije i Mikailo Tijanić iz Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tribina pod nazivom: „Pomerimo granice vantelesnom oplodnjom" biće održana u Nišu 19. maja u organizaciji Udruženja Šansa za roditeljstvo. O predavanjima, predavačima, gostima i besplatnim konsultacijama za parove i pojedince pričaćemo u drugom satu emisije.

Na današnji dan 1988. godine održan je prvi beogradski maraton i tom događaju posvećujemo rubriku „Datum, vreme, mesto".

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić. 

broj komentara 0 pošalji komentar
Povišen ton Povišen ton

Autor:
Beograd 202

Od ponedeljka do četvrtka otvaramo teme koje nas muče i bole, one o kojima izbegavamo da razgovaramo ali i one o kojima razgovaramo povišenim tonom. [ detaljnije ]