Povišen ton

Šta donosi novi Zakon o štrajku

Posle dvadeset godina Srbija će dobiti novi Zakon o štrajku.

Iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja poručuju da nam je potreban „moderan i efikasan" zakon a mišljenja predstavnika sindikata su podeljena od toga da ima još mnogo mesta za poboljšanje zakona do toga da nije sistemski i da sužava pravo na štrajk. Koje su novine predviđene Nacrtom zakona o štrajku, zbog čega uopšte radnici u Srbiji najčešće štrajkuju, da li su sami u borbi za svoja prava i kako se štrajkovi najčešće završavaju, za „Povišen ton" govore Srbislav Cvejić, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Zoran Stoiljković, predsednik UGS „Nezavisnost".

U drugom satu emisije čućete šta nas ove godine očekuje na 7. Šopen festu koji će biti održan od 7. do 13. maja u Beogradu a rubriku „Datum, vreme, mesto" posvećujemo Milutinu Bojiću, srpskom pesniku, dramskom piscu i književnom kritičaru.

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

Повишен тон Повишен тон

Autor:
Београд 202

Од понедељка до четвртка отварамо теме које нас муче и боле, оне о којима избегавамо да разговарамо aли и оне о којима разговарамо повишеним тоном. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво