Svaštara

U 202 povoda govorimo o Svetskom danu igre

Ovaj praznik je ustanovio Međunarodni savet za igru pri UNESKO-u 1982. godine i od tada se širom sveta proslavlja svakog 29. aprila. Povodom Svetskog dana igre, razgovarali smo sa Ajom Jung koja će na Malti prisustvovati centralnoj evropskoj proslavi. Prethodnih godina su i u Beogradu priređivani nastupi velikog broja umetnika. Gde je danas mesto Srbije u tim dešavanjima, čućete od podneva.

Jadranka Janković će nam reći šta nas očekuje na koncertu Šona Pola 22. maja u Hali sportova „Ranko Žeravica", kada će ova muzička zvezda prvi put nastupiti u Srbiji. Vlasnik je dve „Gremi", četiri „MOBO" nagrade i brojnih hitova. Svoje pesme je izvodio sa najpopularnijim imenima kao što su Rijana, Sija, Bijonse, Dejvid Geta, Enrike Iglesijas, Kajli Minog, Džej Zi, Santana, Misi Eliot...
„Infrastruktura železnice Srbije" je završila radove na modernizaciji deonice zahvaljujući kojoj je uspostavljena redovna linija BG voza, na relaciji Resnik - Beograd Centar (Prokop) - Resnik. Šta je sve urađeno i kako linija funkcioniše, proveriće naš glasnik Branislav Trajković.
U rubrici „Mnogo smo najjači" gostuje Bratislav Bata Đorđević, bivši jugoslovenski košarkaš i trener. Karijeru je započeo u KK Radnički, gde je i danas. Najznačajnije rezultate je postigao sa košarkašima Crvene zvezde, a rad sa mladima smatra svojim najvećim uspehom. Zabeležila Vanja Savić.
Kada se za Srbe kaže da su bili složni, uspešni i učinili svoj narod ponosnim, odmah znamo da reč o sportistima. Sport je jedna od retkih stvari koja nas je uvek dizala visoko, pa ne čudi što se sve više političara uključuje u sportska dešavanja. Neke od njih smo viđali na maratonu, drugi su se nedavno spuštali niz „Avalski toranj". Da li su obema nogama stali čvrsto na zemlju ili i dalje vise u vazduhu, saznajte u radio kolumni „Veliki bljak" autora Miodraga Stošića.
Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, između 300 i 400 miliona ljudi na planeti se bori sa neprijatnim simptomima alergije na polen. Od proleća do kasne jeseni ih prati kijanje, začepljen nos, suzne, crvene oči i svrab. Srećom, postoji jedan moćan začin koji može da obuzda i umanji te simptome. Priču o kurkumi donosi Milena Milićević u rubrici „Da si živ i zdrav".

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво