Svaštara

Novi projekti – stari sjaj PGP-RTS

PGP - RTS, najpoznatija i najstarija diskografska kuća u Srbiji, trenutno radi na velikom broju novih projekata a poklanja se posebna pažnja i starim izdanjima. Sve je veći broj renomiranih imena naše muzičke scene koja se okreću PGP-u, i čijim učešćem se, polako ali sigurno ovom segmentu RTS-a vraća stari sjaj. Šta sve zanimljivo spremaju u narednim danima, reći će nam direktor PGP RTS-a Vladimir Graić, sa kojim razgovara koleginica Ružica Vrhovac.

„Somborske muzičke svečanosti" otvorene su 14. aprila i zatvaraju se danas. Festival je nastao 1961. godine na temelju starije manifestacije - Somborskih muzičkih večeri i od tada okuplja brojne izvočađe, uvek u aprilu. Današnji segment manifestacije održava se u somborskom Narodnom pozorištu a detaljnije o tome priča nam kolega Petar Protić.

Sutra se u Beogradu održava 31. Beogradski maraton. Dejan Nikolić, direktor Maratona, i sam je nekada bio uspešan atletičar, a sada za slušaoce Dvestodvojke sažima neka od iskustava iz svoje bogate karijere, najavljujući posredno sutrašnji događaj. Rubriku „Mnogo smo najjači" pripremio kolega Dejan Bulajić.

Avalski toranj je produžio svoje radno vreme za četiri sata u odnosu na zimski period, tako da posetioci sada mogu da se popnu od 9 do 20 sati. Osim posete vidikovca na 122. metru i kafe bara na 119. metru tornja, podsećamo da su turistima od prošle sezone na usluzi sportski tereni, teretana na otvorenom, dečji park, suvenirnice i turistički info centar TOS-a, kao i kafei sa letnjim terasama. Kompleks tornja na Avali radiće do 20 časova svakodnevno tokom trajanja sezone koja se završava 1. novembra. Detaljnije o tome priča nam koleginica Marina Zec.

Muzičaru Krisu Singltonu je potpuno odvrtanje slavine pokazalo da ima alergiju na određene zvukove. Ova vrsta alergije nije mnogo poznata ali je svakako prisutna u životu mnogih od nas. Šta je alergija na zvuk priča nam, u rubrici „Da si živ i zdrav" koleginica Dejana Jočović.

Petkom u Srbiji ima pregršt koncerata. Ali, za one koji žele nešto više od obične svirke - u Beogradu će biti održan hibrid koncerta, predstave, fizičkog teatra i umetničkog performansa, dok će u Zrenjaninu biti upriličen elektroakustičarski kabare/koncert. Detaljnije o tome saznajte u rubrici „Pazi, svira se" našeg kolege Vladimira Todorovića.

Voditelj: Miodrag Stošić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво