Svaštara

Tradicionalna manifestacija „Homoljski motivi“ u 202 povoda

Reč je o najpoznatijem turističko-kulturnom događaju u opštini Kučevo. Jedinstvena smotra izvornog narodnog stvaralaštva istočne Srbije održava se od 1968. godine, što je čini jednom od najstarijih manifestacija te vrste u našoj zemlji. Njen značaj i kvalitet potvrđuju i brojne nagrade i priznanja. Prošle godine je obogaćena novim sadržajem, Atletskom trkom. Ovogodišnje takmičenje će biti održano 26. maja. Detalje donosimo u podne.
Petar Protić će proveriti kakva je situacija na Autobuskoj i Železničkoj stanici u Beogradu uoči praznika. Ima li gužve, za koje pravce su planirani vanredni polasci i kako teče prodaja karata.
Čućete šta vas očekuje na Velikom uskršnjem karnevalu koji će biti održan 7. i 8. aprila u parku „Tašmajdan". Manifestacija promoviše porodične vrednosti, takmičarski duh i osećanje društvene odgovornosti kod najmlađih. Posetioce će zabavljati mažoretkinje, klovnovi, žongleri i pantomimičari. Planirani su i brojni muzički nastupi, radionice i bioskop.
U rubrici „Gospodo, ambasador Srbije" gostuje Maja Banjac, asistent na Katedri za gastronomiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. Osvojila je zlatnu medalju na Internacionalnmo skupu gastronomije u Istanbulu i prvo mesto na Svetskom kulinarskom takmičenju u Solunu. Govoriće o svojim uspesima i kako nastupe u inostranstvu koristi za promociju srpskih proizvoda. Pripremila Slađana Savić.
U delu emisije pod nazivom „Top potop" poznati sastavljaju liste na razne teme koje biraju sami. Ivan Ćurković, sjajan golman i jedna od najvećih legendi Partizana, odabrao je da govori o svojim najdražim priznanjima, najvažnijim utakmicama i najvećoj podršci. Zabeležila Ljiljana Obradović.
Dragutin Rokvić u svojoj autorskoj rubrici „Kvaka 202" na duhovit način komentariše vezu između vojske i borbe protiv „bele kuge", rat Škaljaraca i Kavčana i ideju da svako od nas zasadi po jednu šljivu.
Sokrat je smatrao da nismo rođeni sa ograničenim kapacitetom za dobrotu, već da tokom života neprekidno učimo o njoj. Kako da razvijamo svoju dobrotu, tema je kojom se u „Modi 202" bavi Olivera Perić. 

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво