Svaštara

Bašta u srcu grada

Izložba koja slavi cveće, bilje i zelenilo „Bašta u srcu grada" biće i ove godine dopunjena tematskim sadržajima: izložbama lekovitog bilja i meda i baštenskih i parkovskih mašina. Za ovu, šarmantnu, mirisnu i šarenu manifestaciju Beogradskog sajma prijavilo se preko 110 izlagača. Šta ima novo u oblastima uzgajanja cveća, proizvodnji sadnica i semenskog materijala, voćarstvu, vinogradarstvu, pčelarstvu, gajenju lekovitog bilja, pejzažnoj arhitekturi, saznaćemo od našeg reportera Vanje Savić.

Od 1955. godine, četvrti april se slavi kao dan studenata Beogradskog univerziteta, u znak sećanja na studentske proteste 1936. godine kada je u sukobu studenata i pripadnika profašističke „Organizacije nacionalnih studenata" (ORNAS), poginuo Žarko Marinović, student Pravnog fakulteta. Kako se i da li se danas slavi i šta je još ostalo od sećanja na ovaj dan čućete u rubrici „202 povoda".

Jedna od naših najperspektivnijih vaterpolistkinja koja je kao deo tima reprezentacije Srbije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo koje se ovoga leta igra u Španiji je Jelena Vuković. Sa njom je razgovarala za rubriku „Mnogo smo najjači" Vanja Savić.

Nekada su se lepa i negovana stopala povezivala uglavnom sa ženama, ali već dugo o tome veoma vode računa i muškarci, koji drže do svog izgleda. Poseta pedikiru se kod mnogih podrazumeva, ali zbog materijalne situacije nije dostupna baš svima. To ne mora da bude razlog zbog kojeg vaša stopala loše izgledaju, jer postoje brojni jednostavni načini da sami o tome povedete računa. O higijeni stopala govori Vesna Parezanović Aleksić u rubrici „Da si živ i zdrav".

Aktuelne teme iz satiričnog ugla posmatra kolega Dragutin Rokvić u okviru rubrike „Kvaka".

Trodnevna manifestacija koja čuva sećanje na Petra Lazića, pisca, novinara i satiričara, pod nazivom „Dani Petra Lazića", biće održana od 2. do 4. avgusta u Kosjeriću. Deo programa koji se priprema otkrićemo vam posle 13 časova.

Voditelj:  Dušica Mijatović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво