Ustanak

Jutro uz nas popunjeno je važnim temama, vedrom ekipom i muzikom za lepši početak dana.

Dok se rasanjujete i pripremate za novi dan, naše je da taj početak organizujemo uz informacije koje su vam važne, ali i da ulepšamo jutro muzikom i temama koje mame osmeh.

U Crtici beležimo razmišljanja o letnjem računanju vremena. Iza nas je vikend gde se časovnik pomerao „unapred", kako se to uobičajeno kaže, odnosno u dva časa iza ponoći subote na nedelju, pomerio se na tri časa. Letnje i zimsko računanje vremena moglo bi da postane prošlost već od sledeće godine, zbog nekoliko innincijativa donetim u zemljama EU. Rusija, Belorusija i Turska su ga već ukinule, a argumenti koji se sve glasnije čuju su da ovo računanje i pomeranje sati utiče na zdravlje, produktivnost, međunarodni saobraćaj i trgovinu. Ova pitanja i ponuđeno viđenje svega toga, biće povod i za vaše komentare. Kako jutro odmiče, prenosićemo vam najave meteorologa, aktuelne podatke o vremenu i stanju na putevima, srednji kurs evra i ostale važne informacije za početak dana.

Pored najnovijih vesti i servisnih informacija koje ćete slušati u svakom satu, prelistavaćemo i naslovne strane današnje domaće štampe i skrenuti pažnju na zanimljive naslove i teme. Tu su i sportske informacije koje priprema novinarka Vanja Savić, uz pregled najvažnijih rezultata domaćih i inostranih sportista i klubova.

Kada se udružimo, probleme lakše rešavamo, a zato je tu i naša rubrika „Slušaoci reporteri"! Današnje pitanje poslao nam je slušalac Nenad Protić iz Novog Sada koji kaže da su učestale informacije o problemima u javnom gradskom prevozu, zbog odlaska vozača na rad u inostranstvo. Kada i kako će ova situacija biti rešena, čućete u prilogu Jasmine Đekić.

Za opuštenije teme zaduženi su „grafiti" koji mame vaš prvi jutarnji osmeh! Prenosimo duhovite misli slušalaca emisije „Oblak u bermudama" Darka Kocjana.

Osim što ćemo govoriti i o aktuelnim kulturnim događajima širom Srbije, posebnu pažnju skrenućemo vam na jednu kampanju koja uči decu koliko je važno bezbedno se kretati u saobraćaju. Više od 400 učenika mlađih razreda iz nekoliko osnovnih škola u Požarevcu učestvovalo je u predavanjima o bezbednosti na putnim prelazima i u pružnom pojasu, koja je organizovala „Infrastruktura železnice Srbije", u okviru društveno odgovorne kampanje, pod nazivom „Pravilno je bezbedno". „Infrastruktura železnice Srbije" ovogodišnju akciju započela je u Požarevcu, upravo u gradu u kojem prethodnih godina nije bilo nesreća na putnim prelazima, sa jasnom porukom da se u saobraćaju može ponašati i pravilno, i bezbedno, i na taj način doprineti bezbednosti železničkog, ali i drumskog transporta.

Pozivamo vas da nam i vi javite neku vest koja bi mogla da bude značajna i drugima - telefonom 011-3249- 202, ili na SMS 064-0202- 200 (po ceni obične poruke), ili mejlom na program202@gmail.com. Kontakt preko društvenih mreža na Tviteru (@ustanak202) i Fejsbuku (Radio Beograd 202).

Voditelj: Kruna Pintarić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво