Ars, Artifex

U emisiji: tribina „Zumiranje" na 46. FEST-u, izložba Migracija-Ajicargim i nova edicija o klasičnoj muzici „Violinski ključ"

U okviru 46. međunarodnog filsmkog festivala u Beogradu - FEST 2018. održana je tribina „Zumiranje" sa temom kako su osobe sa hendikepom prikazane na filmu i u kojoj meri filmska umetnost može pozitivno da utiče na stavove društva kada je o tome reč. Sa učesnicima tribine među kojima su i Marko Novaković, Dejan Petrović, Sandra Silađev i Milesa Milinković razgovarala je Lana Nikolić.
U Domu kulture Studentski grad otvorena je izložba „MIGRACIJA-AJICARGIM" Bojane Lukić. Autorka se bavi pitanjem kretanja ljudi sa jedne teritorije na drugu i preispituje naš odnos prema migrantima. Izmišljeni pojam AJICARGIM (reč migracija napisana unazad) predstavlja migraciju u suprotnom smeru, tj. nedozvoljenu migraciju. Radovi Bojane Lukić kroz intimnu prizmu pozivaju posmatrača da zastane u svojoj svakodnevici i da postane aktivan učesnik u novim migracionim tokovima, o čemu nam govori Petar Protić.
U želji da popuni dugo upražnjenu „muzičku prazninu" u srpskoj kulturi Službeni glasnik pokrenuo je novu ediciju pod nazivom „Violinski ključ", čija su dva prva naslova „Zlatno doba pijanizma" Aleksandra Gatalice i „O muzici" Džordža Bernarda Šoa koje nam predstavlja Svetlana Mladenović.

Voditelj je Ljubica Krminac.

broj komentara 0 pošalji komentar
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Beograd 202

Ars, artifex najavljuje, prati, komentariše ars/umetnost i artifex/umetnika. Brzo, kratko, kritički - da budete u toku. Emisiju uređuje Aleksandra Glovacki. [ detaljnije ]