Povišen ton

Policija je u toku 2017. godine isključila iz saobraćaja 17 vozača autobusa na ekskurzije zbog toga što su bili pod dejstvom alkohola i zbog prekoračenja vremena predviđenog za vožnju.

Ovakve podatke slušamo svake godine, od kako je uvedena obaveza da direktori škola najkasnije 48 sati pre putovanja obaveste policiju o ekskurziji, a broj vozača koji su isključeni prethodne godine povećan je za više od 50 posto u odnosu na 2016-tu godinu, što je sigurno razlog za zabrinutost.
O kontroli ispravnosti autobusa i sposobnosti vozača, deficitu profesionalnih vozača i organizaciji prevoza dece u Srbiji razgovaramo sa Aleksandrom Radenkovićem iz Uprave saobraćajne policije, Milanom Božovićem iz Komiteta za bezbednost saobraćaja i Miloradom Antićem, predsednikom Foruma srednjih stručnih škola Beograda.
Posle „Povišenog tona" očekuju nas redovne rubrike „Datum, vreme, mesto" i „Glasnik" - prva je posvećena jednom značajnom datumu, podizanju Topličkog ustanka, a druga značajnoj vesti iz Vranja da je Ministarstvo prosvete od naredne školske godine odobrilo Gimnaziji „Bora Stanković" u Vranju upis 20 učenika u novo specijalno računarsko odeljenje za nadarene učenike.

Emisiju uređuje i vodi Ivana Vesić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Povišen ton Povišen ton

Autor:
Beograd 202

Od ponedeljka do četvrtka otvaramo teme koje nas muče i bole, one o kojima izbegavamo da razgovaramo ali i one o kojima razgovaramo povišenim tonom. [ detaljnije ]