Svaštara

Srbija danas slavi Dan državnosti.

Ovaj praznik se obeležava u znak sećanja na 15. februar 1804. godine kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak i na isti dan 1835. godine, kada je proglašen prvi srpski Ustav koji je označio početak savremene srpske državnosti. Kako će biti proslavljen i koje su istorijske okolnosti prethodile ovim značajnim događajima, čućete u 202 povoda.
U beogradskoj Ruzveltovoj ulici nesavesni vozači su biciklističku stazu pretvorili u parking. To je izazvalo gnev biciklista koji su se žalili nadležnima i predložili način za rešenje problema. Naš glasnik Petar Protić će proveriti kakve su šanse da se to i dogodi.
Najavićemo tradicionalnu „Turijsku kobasicijadu" koja će biti održana od 16. do 18. februara. Pored privlačnih mirisa i odlične hrane, organizatori kažu da posetioce očekuje sve „od igle do lokomotive".
U rubrici „Gospodo, ambasador Srbije", upoznaćete Miomira Dejanovića iz Vranja, učitelja u Osnovnoj školi „Svetozar Marković". Udruženje za podsticaj preduzetništva ga je proglasilo za jednog od najboljih edukatora u Srbiji. Kako bi učenicima približio gradivo, Miomir u nastavi koristi strip i kratke pesme. Zabeležila Olivera Perić.
Naša ženska vaterpolo reprezentacija igra protiv ekipe Ukrajine 17. februara u Novom Sadu, prvi meč u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo. Revanš je 3. marta u Harkovu. Seniorka Teodora Rudić je za slušaoce Beograda 202 i „Top potop" napravila listu važnih utakmica u okviru kvalifikacija i opisala kako se stiže do pobede. Pripremila Ljiljana Obradović.
Koliko je ambicija važna u životu, a koliko je važnije da ona bude zdrava i sa merom, saznaćete od Olivere Perić u „Modi 202". Očekuje vas i redovna, satirična rubrika „Kvaka 202" autora Dragutina Rokvića. 

Voditelj: Vesna Parezanović Aleksić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво